Behandeling

Sa-Net expertise is een zorgaanbieder in de Generalistische Basis GGZ. Dit betekent voor u dat u met een verwijsbrief van de huisarts een afspraak kunt maken. Een huisarts verwijst door als hij of zij heeft beoordeeld dat behandeling door een psycholoog nodig is. Het kan ook zijn dat u eerst een paar gesprekken met de POH-GGZ van de huisartsenpraktijk heeft en u daarna wordt doorverwezen.
Wanneer u contact opneemt dan zal ik in overleg met u bepalen of u bij Sa-Net de beste hulp kunt krijgen. Het kan zijn dat voor uw specifieke klachten binnen Sa-Net expertise de kennis onvoldoende aanwezig is, dan zal ik proberen u te adviseren waar u wel terecht kunt. In de praktijk is specifieke kennis voor de behandeling van mensen met een verstandelijke beperking.

Netty Kramer (GZ psycholoog) zal de meeste gesprekken met u voeren. Bij Sa-Net expertise vinden de behandelgesprekken in principe op afspraak plaats. Soms verslechtert uw situatie of maak ik de beoordeling dat u meer hulp nodig heeft. Dan zal ik in overleg met u contact opnemen met de huisarts. Wanneer u dringend hulp nodig hebt dan is de huisarts degene die u moet bellen of, na sluitingstijd, de huisartsenpost. Dit telefoonnummer staat op het antwoordapparaat van de huisartsenpraktijk. Dit geldt ook voor familieleden die zich ernstig zorgen maken over de gemoedstoestand van hun geliefde.

Als cliënt neemt u contact op omdat:

  • U vaak of al langer (of veel) last heeft van somberheid
  • U zich ongelukkig voelt
  • U erg verdrietig bent na verlies van een naaste
  • U vast loopt in werk of studie omdat het u allemaal teveel wordt
  • U zich onbegrepen voelt in relaties en vriendschappen
  • U een diagnose hebt en u het moeilijk vindt om hiermee om te gaan
  • U last hebt van angsten, zoals faalangst of om naar plaatsen te gaan waar (veel) andere mensen zijn
  • U problemen hebt omdat elke keer dezelfde dingen opnieuw gebeuren, terwijl u dit niet wilt
  • U denkt: “het lukt me toch niet”
  • Het u allemaal teveel wordt, bijvoorbeeld nadat u zelfstandig bent gaan wonen terwijl u dat wel graag wilde
  • U hebt (vervelende) gedachten die maar niet stoppen terwijl u dat wel wilt

Naast gesprekken is er de mogelijkheid om via E-health (on-line mogelijkheden) behandelingen uit te voeren of te ondersteunen. Binnen E-health kan er bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van on-line oefeningen, beeldbellen en afbeeldingen. Hierbij streef ik altijd naar maatwerk en goede afstemming met u, de cliënt.

Er is beperkt de mogelijkheid voor diagnostiek, dit betekent dat de meeste aandacht uit zal gaan naar behandeling. Het invullen van (wetenschappelijk verantwoorde) vragenlijsten om beter zicht op uw problemen te krijgen, kan wel tot de behandeling behoren.

Snel naar